Τι έμαθα φέτος το Καλοκαίρι!

Τί έμαθα φέτος το καλοκαίρι!
FavoriteLoadingΠρόσθεσε στα αγαπημένα!

Μόλις μπαίνει ο Σεπτέμβριος κι η ανάγκη μου στ΄αλήθεια είναι να παραμείνω στο καλοκαίρι! Ναι, είμαι σίγουρη ότι δεν είμαι η μόνη κι ότι οι περισσότεροι θέλετε να παραμείνετε στην καλοκαιρινή διάθεση και στις παραλίες, ίσως και στην άδεια!

Έγω πάλι θέλω να παραμείνω στο καλοκαίρι του 2018 συγκεκριμένα γιατί μου έδωσε πολλά, ίσως περισσότερα από όσα θα ήθελα, μαθήματα. Μου έδωσε συνειδητοποιήσεις κι απαντήσεις σε πολλά ερωτήματα που πολύ καιρό κουβαλούσα μέσα μου. Και παρόλο που είμαι σίγουρη ότι και το φθινόπωρο έχει πολλά να μου προσφέρει, θέλω να μοιραστώ τα βασικά καλοκαιρινά μου μαθήματα μαζί σου.

Μάθημα #1. Το πρώτο και σημαντικότερο μάθημα που πήρα αρχής γενομένης ήδη από τον Μάϊο, λίγο πριν γλυκοχαράξει το καλοκαίρι, είναι να εμπιστεύομαι το ένστικτο μου· δηλαδή να εμπιστεύομαι τον εαυτό μου ότι ορθώς αντιλαμβάνεται τα πράγματα! Μεγάλο μάθημα αγάπη μου αυτό! Κι εκεί που μια ζωή υπήρχε πάντα κι αυτή η δεύτερη φωνούλα -σε ρόλο δεύτερης αλλά ηχηρής προσωπικότητας- που αμφισβητούσε επιλογές, αποφάσεις, αρέσκειες, κλπ κλπ…ξαφνικά ως εκ θαύματος ήρθαν τα βιώματα κι έπιασαν τόπο! Κι εκεί ακριβώς αισθάνθηκα πιο σίγουρη από ποτέ, πιο ικανοποιημένη από ποτέ, πιστεύοντας μόνο σε μία φωνή μέσα μου: την δική μου! Η αίσθηση πληρότητας που αισθάνομαι δεν περιγράφεται με λέξεις…

Μάθημα #2. Μετά την αποκάλυψη του μαθήματος #1 αισθανόμουν πως λίγα πράγματα υπάρχουν ακόμα που θα μπορούσαν να μου «μιλήσουν» και φυσικά για άλλη μια φορά το σύμπαν με πρόλαβε! Είναι ένα μάθημα στο οποίο μένω μετεξεταστέα συνεχώς και αδιαλλείπτως: το να υπολογίζω τα χρήματα! Δεν θέλω γέλια εδώ, όχι σε παρακαλώ! Ναι, το φαντάζομαι ότι δεν είμαι η μόνη όμως κι αυτό κατακτήθηκε φέτος το καλοκαίρι! Μέσα από συγκυρίες που ζυμώνονται δυο χρόνια τώρα αφενός, αλλά σίγουρα και μέσα από την κατάκτηση του μαθήματος #1. Με την αίσθηση της εμπιστοσύνης στον εαυτό μου λοιπόν να με διέπει πλέον έβαλα στόχο το πως θα διαχειριστώ τα χρήματα μου, το πως θα τα κατανείμω, αλλά και το πως θα τα κάνω να «κρατήσουν». Γιατί να πω την αλήθεια, το ελεύθερο επάγγελμα συχνά έχει αυτήν την παγίδα του «βγάζω» χρήματα, άρα θα συνεχίσω έτσι κι αύριο. Με τα μάτια και το μυαλό καρφωμένα στο στόχο μου λοιπόν μαθαίνω (ναι, ακόμα μαθαίνω) πως να σχετίζομαι με τα χρήματα.

Μάθημα #3. Απανωτά ερχόντουσαν τα «χτυπήματα» του σύμπαντος κι έτσι προχώρησα παραπάνω, σκεπτόμενη το πως μπορώ να οριοθετήσω ακόμα καλύτερα τον εαυτό μου -ναι τον εαυτό μας οριοθετούμε όχι τους άλλους- ώστε να φροντίζω τις ανάγκες μου πρώτα και να μην φτάνω να γκρινιάξω ή να παραπονεθώ για να καταλάβω ότι κάτι αμέλησα για μένα, και φυσικά να μην φτάνω στο σημείο να ασθενήσω στο φυσικό μου σώμα για να καταλάβω ότι σίγουρα κάτι δεν φροντίζω! Κι έτσι, φέτος, μέσα από την όλη διαδικασία των διακοπών, του καλοκαιριού, των διευθετήσεων και των πιέσεων στις οποίες ασυναίσθητα υπέκυπτα, μάλλον από συνήθεια χρόνων, έφτασα στην συνειδητοποίηση ότι αν δεν με φροντίσω εγώ δεν θα με φροντίσει κανένας άλλος! Ω, ναι! Κι έτσι λοιπόν, με την επίγνωση μου αυτή απόλυτα ξεκάθαρη να με οδηγεί, επέλεξα την θέση στην οποία θέλω να βρίσκομαι για να είμαι υγιής, και έθεσα τα όρια μου με σαφήνεια! Στην πράξη αυτό σημαίνει ότι ανά πάσα ώρα και στιγμή αναγνωρίζω τι εγώ χρειάζομαι και φιλτράρω τις αποφάσεις μου μέσα από αυτό, αποφεύγοντας έτσι την παγίδα του αυτο-γκολ! Όπως είπε σε κάποιον χαρακτηριστικά μία γνωστή «δεν κάνω κακό σε εσένα, κανώ καλό σε εμένα!».

Μπορώ να κάτσω εδώ και να σου αναλύσω πολλά μικρά και λεπτομερή μαθήματα που πήρα ακόμα φέτος το καλοκαίρι. Είχα την ευκαιρία να δω τον εαυτό μου και τους ανθρώπους γύρω μου, να έρθω πιο κοντά, αλλά και να αποτραβηχτώ· είχα την ευκαιρία να γνωρίσω τι πραγματικά εγώ χρειάζομαι να διώξω και τι να κρατήσω.

Μα πάνω από όλα το πιο σημαντικό δώρο των μαθημάτων μου μέχρι τώρα είναι αυτή η πεποίθηση βαθιά μέσα μου πως μπορώ να καταφέρω ό,τι στοχεύσω. Παίρνω λοιπόν αγκαλιά τα δωράκια μου, ευχαριστώ το σύμπαν και τους συνοδοιπόρους μου που αλληλοδιδασκόμαστε, και συνεχίζω την πορεία μου ακάθεκτη! Έχω πολλά να μάθω ακόμα!!!

Καλό Φθινόπωρο!

SHARE THIS

Σχετικά άρθρα

Αφήστε το σχόλιό σας

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

*Τα στοιχεία που καταχωρούνται θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά από το myfzen.gr και από κανέναν άλλο οργανισμό ή φυσικό πρόσωπο και έχουν σκοπό την επικοινωνία με τους διαχειριστές του myfzen.gr

Quick tips