Παγωμένο Τσάϊ με Μοσχολέμονο – ή ό,τι άλλο αγαπάς!

ice tea
FavoriteLoadingΠρόσθεσε στα αγαπημένα!

Παγωμένο τσάϊ, με μοσχολέμονο (lime) κατά προτίμηση.

Δεν είναι δα και καμιά καινούρια ιδέα, δεν στοχεύουμε στο να πρωτοτυπήσουμε τόσο αλλά μάλλον στο να σου δώσουμε μια ιδέα για το πως το κάνουμε εμείς εδώ κι εσύ να βάλεις το δικό σου στίγμα!

 Θα χρειαστείς:
  • 1 γυάλινη κανάτα 1,5 λίτρου περίπου
  • 2 φακελάκια τσάϊ του βουνού ή πράσινο τσάϊ, αυτό είναι θέμα γεύσης
  • 1 φακελάκι λουϊζα
  • 1 φακελάκι κανελλογαρύφαλλο
  • 2-3 ξυλαράκια κανέλλας
  • λίγο φρέσκο ginger σε ξύσμα
  • 1-2 μοσχολέμονα κομμένα σε κύβους
  • λίγη καστανή ζάχαρη ή μέλι
  • νερό
  • παγάκια
Εκτέλεση

Αν θελήσεις να κρατήσεις μόνο το πράσινο τσάϊ ή το τσάϊ του βουνού, μπορείς άνετα αρκεί να βάλεις περίπου 4 φακελλάκια για 1 λίτρο νερό γιατί αλλιώς θα είναι πολύ αραιωμένο στο σύνολο. Εμείς προτιμάμε τις έντονες και ανατολίτικες γεύσεις εδώ γι’ αυτό και το φτιάχνουμε έτσι.

Βράζεις το νερό στον ταχυβραστήρα, και τοποθετείς τα φακελλάκια σε ένα μεγάλο ποτήρι ή σέϊκερ. Μόνο τα φακελλάκια στην αρχή όχι και τα άλλα υλικά. Το αφήνεις στην άκρη να απορροφήσει, τουλάχιστον για 10 λεπτά.

Στην συνέχεια, πλένεις τα μοσχολέμονα και τα βάζεις στην κανάτα, τρίβεις το ginger και το βάζεις κι αυτό, και στο τέλος το μέλι, ή την καστανή ζάχαρη. Η ποσότητα της γλυκαντικής ουσίας εξαρτάται καθαρά από εσένα και το πως σου αρέσει να είναι το ρόφημα σου. Θα πρότεινα μία κουταλιά του γλυκού ανά άτομο, δηλαδή περίπου 4-5 κουταλιές σε 1 λίτρο νερό.

Στο τέλος προσθέτεις το τσάϊ από το σέϊκερ δίπλα σου, και συμπηρώνεις την κανάτα με νερό κρύο. Πρόσεξε να μην την γεμίσεις μέχρι πάνω γιατί θα χρειαστείς να αφήσεις χώρο για τα παγάκια σου. Ανακατεύεις απαλά και καλά, να λιώσει η ζάχαρη ή το μέλι, και στο τέλος προσθέτεις τα ξυλαράκια κανέλλας.

Σκεπάζεις την κανάτα σου με μεμβράνη και την βάζεις στο ψυγείο.

Ιδανικά την αφήνεις τουλάχιστον 3-4 ώρες. Εκτός από το ότι χρειάζεται αυτό το διάστημα για να κρυώσει καλά το αφέψημα σου, είναι επίσης χρήσιμο για να ανακατευτούν τα διαφορετικά υλικά και να «δέσουν».

Το βγάζεις από το ψυγείο και προσθέτεις τα παγάκια. Το σερβίρεις σε ψηλά ποτήρια για cocktail, με καλαμάκι κι ομπρελίτσα, κι αν σε ευχαριστεί μπορείς επί τόπου να προσθέσεις σε κάθε ποτήρι ψιλοκομμένο φρέσκο δυόσμο!

 

Extra Tip: το πράσινο τσάι και η λουϊζα θεωρούνται και λιποδιαλυτικά και αποτοξινωτικά όπως επίσης κι η κανέλλα.

Περιμένω νέα σου!

Enjoy!

CG

SHARE THIS

Σχετικά άρθρα

Αφήστε το σχόλιό σας

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

*Τα στοιχεία που καταχωρούνται θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά από το myfzen.gr και από κανέναν άλλο οργανισμό ή φυσικό πρόσωπο και έχουν σκοπό την επικοινωνία με τους διαχειριστές του myfzen.gr

Quick tips