Ο παλιός είναι αλλιώς, κι ο νέος είναι ωραίος!

coffee-2565441_640
FavoriteLoadingΠρόσθεσε στα αγαπημένα!

Λένε ότι οι φιλίες που έχουμε από παιδιά είναι και παντοτινές. Δεν το αμφισβητώ φυσικά. Όλοι έχουμε τουλάχιστον ένα άτομο από μικρή ηλικία που δεν βρισκόμαστε σχεδόν ποτέ και δεν μιλάμε σχεδόν ποτέ – εκτός από γιορτές και γενέθλια.

Όμως τις στιγμές που μιλάμε γινόμαστε πάλι παιδιά, είναι σαν να μην έχουμε χαθεί, σαν να μην έχουν χωρίσει ποτέ οι δρόμοι μας. Και τότε λέμε την ιστορία της – μετά των φίλων αυτών – ζωής μας. Χωρίς ντροπές, χωρίς περιστροφές, χωρίς πονηριά. Γιατί τα αισθήματα ξαναγίνονται αγνά, δεν έχουμε τίποτα να κερδίσουμε και τίποτα να χάσουμε. Οι λέξεις βγαίνουν αβίαστα. Ο χρόνος σταματάει, μην σου πω ότι πηγαίνουμε και προς τα πίσω.

Μετά κλείνει το τηλέφωνο, μένουμε λίγο στην αγνή ηλικία και τη χαρά, ξεχνιόμαστε και συνεχίζουμε στο παρόν.

Και έρχονται νέοι άνθρωποι στη ζωή μας, από τη δουλειά, από των παιδιών μας το σχολείο, από το γυμναστήριο. Και «κολλάμε», κάνουμε συνέχεια παρέα. Και περνάμε πραγματικά καλά!

Οι φιλίες αυτές που αναπτύσσονται, αναπτύσσονται σε μια φάση της ζωής μας που κυριεύει η πονηριά, το συμφέρον, πολλές φορές και η κακία. Και άλλες φορές την πατάμε, απογοητευόμαστε από τους ανθρώπους. Τις περισσότερες φορές όμως όχι. Γιατί;

Διότι για να κάνουμε νέους φίλους είμαστε αυτοί που είμαστε. Δεν διαπραγματευόμαστε. Δεν έχουμε πια ανάγκη από επιβεβαίωση, λυκοφιλίες και φιλίες συμφερόντων. Γιατί κουραστήκαμε να υποκρινόμαστε ότι είμαστε κάποιοι άλλοι και κουραστήκαμε να βλέπουμε να υποκρίνονται. Γιατί αντιλαμβανόμαστε πλέον την υποκρισία. Γιατί αισθανόμαστε κι εμείς πως θέλουμε να προσφέρουμε στο μέγιστο. Και γιατί – όσο κι αν δεν το παραδεχόμαστε – έχουμε ανάγκη να έχουμε αληθινούς ανθρώπους δίπλα μας, που μας καταλαβαίνουν και που μας επιλέγουν για φίλους γιατί είμαστε εμείς!

Καλές οι παλιές φιλίες και παντοτινές. Οι νέες όμως είναι αυτές που μας προσφέρουν απλόχερα την ενέργεια να συνεχίσουμε. Που μας ανεβάζουν ψυχολογικά, που μας κάνουν καλύτερους ανθρώπους!

«Ανοιγόμαστε» λοιπόν στο νέο, σε νέες σχέσεις, που να είναι όμως αληθινές. Και τότε και οι σχέσεις αυτές εντάσσονται στις παντοτινές φιλίες!

E.

SHARE THIS

Σχετικά άρθρα

Αφήστε το σχόλιό σας

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

*Τα στοιχεία που καταχωρούνται θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά από το myfzen.gr και από κανέναν άλλο οργανισμό ή φυσικό πρόσωπο και έχουν σκοπό την επικοινωνία με τους διαχειριστές του myfzen.gr

Quick tips