Καλό Μήνα με Τραπέζι γιορτινό!

trapezi-loksi-lipsi-dilly
FavoriteLoadingΠρόσθεσε στα αγαπημένα!

Μπαίνοντας πλέον στον Δεκέμβριο και με το βλέμμα στραμμένο στα Χριστούγεννα και την Πρωτοχρονιά, πολλές φορές ξεχνάμε να σκεφτούμε κι όλες αυτές τις γιορτές που προηγούνται των δύο μεγάλων, κι είναι αρκετές· γιορτάζουν μέσα στον Δεκέμβριο οι όμορφες Βαρβάρες,  οι Νικολήδες της Θάλασσας, οι Αννούλες του χιονιά, οι Ρίτσες Ελευθερίτσες, οι Σπύροι κι οι Σπυριδούλες, ακόμα και κάποιες Αναστασίες…

Γι’ αυτό κι εμείς εδώ λοιπόν σκεφτήκαμε ότι καλή ιδέα είναι να στήσουμε ένα τραπέζι κι ένα μενού για μια γιορτινή μάζωξη. Λίγο πριν τα Χριστούγεννα και σίγουρα στο κλίμα και το πνεύμα των γιορτών, με στολίδια και χαρά. Θέλαμε να δοκιμάσουμε πριν σας το προτείνουμε και να δούμε τι μπορούμε να κάνουμε μόνοι μας, και με ποιο τρόπο να κρατήσουμε χαμηλό το κόστος για να περάσουμε όλοι καλά τέτοιες μέρες.

Στήσαμε λοιπόν σε μίνιμαλ τόνους κι ύφος ένα τραπέζι για τέσσερις, π.χ. δυο ζευγάρια φίλων, αλλά σαφώς κάτι τέτοιο μπορεί να στηθεί και για περισσότερους.

Ξεκινήσαμε με απλά γκρι υφάσματα σε δύο τόνους και ασπρόμαυρα στοιχεία, όπως π.χ. λευκά σερβίτσια πορσελάνης και μαύρες χαρτοπετσέτες, κι αντί για δαχτυλίδι περάσαμε την ετικέττα με το όνομα του καθενός σε μια φαρδιά γκριζα κορδέλα γκρο και δέσαμε εκεί τα inox μαχαιροπήρουνα. Τα εποχιακά διακοσμητικά που επιλέξαμε να προσθέσουμε ακολούθησαν στους ίδιους τόνους, γιατί είπαμε η επιλογή μας είναι μίνιμαλ εδώ, και δώσαμε μια νότα χρώματος με λίγο κόκκινο (ταρανδάκι)  και πράσινο (φύλλα). Το αποτέλεσμα μας αποζημιώνει.

 

 

 

 

Βάλαμε και λίγη πρασινάδα από τον κήπο, σε βάζα που φτιάξαμε μόνες μας πάρα πολύ απλά κι εύκολα και σου δείχνουμε πως Βάζω σε βάζο εδώ .

 

Εμπνευστήκαμε ένα μενού τριών πιάτων, και το συνοδεύσαμε με κόκκινο κρασί.

Το ορεκτικό μας είναι μία τάρτα Ρομανέσκο με καραμελωμένα κρεμμύδια, κι ήταν από τις  φορές που το υλικό έδωσε την συνταγή κι όχι αντίστροφα. Τί εννοώ θα μου πεις;

 

Εννοώ πως είχαμε ήδη βρει ένα μπρόκολο Ρομανέσκο, ένα μπρόκολο που γνώρισα πρόσφατα στον πάγκο του – εκπληκτικού κι αγαπημένου μας εδώ – Χρήστου Μπλαντή, και ψάχνοντας ανακάλυψα ότι προέρχεται και καλλιεργείται  στην περιοχή γύρω από την Ρώμη (εξ ού και το όνομα του). Ερωτεύτηκα το παράξενο, όμορφο σχήμα του και το χρώμα του, και διάβασα πως ουσιαστικά είναι το φυτό που σχηματίζει φυσικά φράκταλς (απείρως επαναλαμβανόμενο σε βαθμό μεγένθυσης γεωμετρικό σχήμα), και είναι η ακολουθία Φιμπονάτσι στην πράξη θα έλεγε κανείς!

Μαγευτικό!

Το έβαλα μέσα στην τάρτα μου με καραμελλωμένα κρεμμύδια και βγήκε εκπληκτική σε εμφάνιση και γεύση.

 

Μία πολύ όμορφη και πρωτότυπη ιδέα για τάρτα τώρα στις γιορτές με τις φουντίτσες του μπρόκολου να θυμίζουν ελατάκια σε χιονισμένο δάσος.

Για δέυτερο, και κυρίως πιάτο έψησα ολόκληρη πανσέτα στον φούρνο, που την συνόδευσα με baby πατάτες σωταρισμένες σε αρωματικά βότανα, που τους έχω μεγάλη αγάπη γιατί εκτός από άρωμα έχουν κι ιδιότητες που προάγουν την υγεία μας. Τραγανή πανσέττα με πατατούλες λοιπόν!

 

Συνοδεύσαμε επίσης με πράσινη σαλάτα, με βινεγκρέτ, κάτι απλό κι εύκολο για να μην χαθεί η προσοχή μας από το κυρίως πιάτο.

Και βέβαια δεν αφήσαμε κανέναν παραπονεμένο, αφού μετά από τόσο γευστικό φαγητό ακολούθησε κι ένα ελαφρύ επιδόρπιο, με φρούτα εποχής ικανό να ευχαριστήσει και τον πιο απαιτητικό ουρανίσκο.

Είχαμε μήλα, πολλά μήλα, κι έτσι καταλήξαμε να φτιάξουμε μια Φθινοπωρινή Πάβλοβα με καραμελλωμένα μήλα κι έκπληξη την αγαπημένη μας dulce de leche!

 

Πίστεψε με είναι ένα επιδόρπιο πολύ εύκολο και γρήγορο που αρέσει σε μικρούς και μεγάλους!

Άντε ξεκίνα! Τϊ περιμένεις;

Περιμένουμε εντυπώσεις!

Enjoy!

Κονδυλία/CG

SHARE THIS

Σχετικά άρθρα

Αφήστε το σχόλιό σας

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

*Τα στοιχεία που καταχωρούνται θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά από το myfzen.gr και από κανέναν άλλο οργανισμό ή φυσικό πρόσωπο και έχουν σκοπό την επικοινωνία με τους διαχειριστές του myfzen.gr

Quick tips