Κέϊκ με Σανγκουίνια και Δενδρολίβανο!

keik-sagouini-kentriki
FavoriteLoadingΠρόσθεσε στα αγαπημένα!

Ένα πεντανόστιμο και διαφορετκό από τα μέχρι τώρα συνηθισμένα κεϊκ. Λόγω των ιδιαίτερων υλικών που βάζουμε όπως το δενδρολίβανο, έχει ένα υπέροχο άρωμα που σε κάνει να θέλεις να το τρως κάθε μέρα!

Εντάξει, μία ωραιότατη φετούλα στο πρωϊνό ή με τον απογευματινό σου καφέ είναι ό,τι πρέπει! Δοκίμασε το!

 Θα χρειαστείς:

Για το κεικ:

  • 250γρ αλεύρι για κεικ
  • 125γρ βούτυρο
  • 2 αυγα
  • 180γρ ζάχαρη
  • 1/2 κούπα χυμο απο σαγκουινια
  • 2 κουταλιές γιαούρτι
  • 1 βανίλια
  • Ξύσμα απο 2 σαγκουινια
  • 1 κ.σ. δεντρολίβανο φρεςκο ψιλοκομμένο
  • 1 κ.γ. baking powder

Για την επικάλυψη:

  • 250γρ ζάχαρη άχνη
  • 50-60γρ χυμο απο σαγκουινι

Για τα σαγκουίνια της διακόσμησης:

  • 2 σαγκουινια σε λεπτές φέτες
  • 3 κ.σ. ζαχαρη
  • 1/2 κούπα νερο
  • 2 κ.σ. βούτυρο
  • Λιγο δεντρολίβανο
Εκτέλεση
  • Σε μια κατσαρόλα με ζεστό νερο τοποθετούμε τις φέτες απο τα σαγκουινια μεχρι να πάρουν μια βράση. Τα σουρωνουμε και πετάμε το νερο. Με αυτόν τον τροπο αφαιρούμε όλη την πικρή γεύση
  • Τα ξανά τοποθετούμε στην ίδια κατσαρόλα ριχνουμε την ζαχαρη το βούτυρο το νερο και το δεντρολίβανο και τα σιγοβράζουμε μεχρι να μαλακώσουν και να καραμελωσουν. Τα αφαιρούμε και τα τοποθετούμε σε χαρτί κουζίνας για να παρει οτι υγρά εχουν μείνει και τα αφήνουμε να κρυώσουν για να τα χρησιμοποιήσουμε στην διακόσμηση του κεικ
  • Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180°Cστον αέρα
  • Στον κάδο του mixer ανακατεύουμε το βούτυρο με την ζαχαρη και μετα προσθέτουμε ενα ενα τα αυγα
  • Ρίχνουμε την βανίλια το ξύσμα και τον χυμο απο τα σαγκουινια  και το δεντρολίβανο
  • Ανακατεύουμε το αλεύρι με το baking powder και το προσθέτουμε στο μείγμα μας
  • Μεταφέρουμε σε μια στρογγυλή η μακρόστενη φόρμα που εχουμε βουτυρωσει και αλευρωσει
  • Ψήνουμε για 35-40 λεπτά
  • Φτιάχνουμε την κρεμα για την επικάλυψη ανακατεύοντας την ζαχαρη άχνη με τον χυμο και την περιχυνουμε πανω στο κεικ οταν εχει κρυώσει
  • Διακοσμούμε με τα σαγκουινια και το δεντρολίβανο

 

 

Enjoy!

Κονδυλία

SHARE THIS

Σχετικά άρθρα

Αφήστε το σχόλιό σας

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

*Τα στοιχεία που καταχωρούνται θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά από το myfzen.gr και από κανέναν άλλο οργανισμό ή φυσικό πρόσωπο και έχουν σκοπό την επικοινωνία με τους διαχειριστές του myfzen.gr

Quick tips