Φραουλοπαγωτό: το πιο γρήγορο που έχεις κάνει ποτέ!

straberry-ice-cream-in-bowls
FavoriteLoadingΠρόσθεσε στα αγαπημένα!

Όταν μαγειρεύω ή σκέφτομαι επιδόρπια ψάχνω πάντα να βρω αυτό το κάτι που θα συνδυάζει ευκολία και ταχύτητα στην παρασκευή, αλλά και νοστιμιά στην γεύση, ειδικά όταν θέλω να έχουμε ένα οικογενειακό ελαφρύ κι δροσερό επιδόρπιο! Και δεν μένω εκεί βέβαια αλλά προσπαθώ να εντάξω γεύσεις και αρώματα της εποχής, υλικά όσο γίνεται πιο απλά, καθημερινά και υγιεινά.

Φαντάζομαι πως οι περισσότεροι από εμάς σήμερα αυτό ψάχνουν.

Τώρα λοιπόν είναι η εποχή της αγαπημένης όλων μας Φράουλας! Μοιράζομαι μαζί σου λοιπόν την  τελευταία μου εμμονή, υγιεινό, ελαφρύ και γλυκό φραουλοπαγωτό· ό,τι πρέπει!

Πίστεψε με είναι ό,τι πιο γρήγορο κι εύκολο έχεις κάνει ποτέ!

Θα χρειαστείς:

  • 1 κιλό φράουλες φρέσκιες (αν θέλεις να το κάνεις εκτός εποχής μπορείς να πάρεις φρέσκιες κατεψυγμένες)
  • 1 γιαούρτι  (250γρ.) κατά προτίμηση στραγγιστό, 10% λιπαρά
  • 2-3 κουταλιές της σούπας μέλι ή σιρόπι αγαύης

Παίρνεις τις φράουλες, κι αφού τις πλύνεις και τις στραγγίξεις καλά σε υφασμάτινη πετσέτα κουζίνας, ή σε χαρτί κουζίνας, τις βάζεις στην κατάψυξη γιατί τις θέλουμε παγωμένες (δεν θέλουμε όμως εξτρα υγρασία, για αυτό φρόντισε καλά το σκούπισμα!). Αν τις έχεις ήδη καταψύξει, ή πάρεις κατεψυγμένες θα τις αφήσεις για 10′ περίπου να ξεπαγώσουν.

Βάζεις στο μίξερ, ή στο blender τις φράουλες με λίγο γιαούρτι.

Το πόσο γιαούρτι θα χρησιμοποιήσεις εξαρτάται αποκλειστικά και μόνο από εσένα. Εξαρτάται από το πόσο σου αρέσει να το αισθάνεσαι στην γεύση σου, δηλαδή.

Να σου θυμίσω μόνο ότι στο blender θα πρέπει να το γυρίσεις στην ρύθμιση για πάγο, στην αρχή για να μην κινδυνέυσει να καεί από την αντίσταση το μοτέρ σου.

Όσο το μείγμα σου μαλακώνει και πολτοποιείται προσθέτεις όλες τις φράουλες, και στο τέλος το μέλι.

Όταν έχεις ένα μείγμα σαν γρανίτα περίπου, σταματάς να χτυπάς και το αδειάζεις σε ατομικά πλαστικά μπωλάκια παγωτού, σε ατομικά φορμάκια για παγωτό ξυλάκι ή σε μεγάλο πλαστικό tupperware για την κατάψυξη, πάντα σκεπασμένα!

Η συνταγή που σου δίνω εδώ είναι η βάση. Από κει και πέρα, the sky is the limit!

Δοκίμασε, δοκίμασε, δοκίμασε! Μπορείς να προσθέσεις σταγόνες κουβερτούρα από πάνω πριν το βάλεις στην κατάψυξη, ή ακόμα και στο τέλος του χτυπήματος και να γίνει φραουλοσοκολατένιο το γιαουρτο-παγωτό σου! Μπορείς να το σερβίρεις σε μπωλάκι παγωτού με τριμμένη μαρέγκα ή μπισκότο, και τριμμένο αμύγδαλο καβουρδισμένο.

Θα σου προτείνω ακόμη και για super food πρωϊνό να το σερβίρεις σε μπωλ με ψιλοκομμένες φρέσκιες φράουλες, τριμμένο μπισκότο βρώμης, και μερικές σταγόνες κουβερτούρα, αντί για γιαούρτι με φρούτα!

Δοκίμασε ό,τι άλλη προσθήκη μπορεί να σου αρέσει εσένα και πες μας κι εμάς!

Enjoy!

CG

 

 

SHARE THIS

Σχετικά άρθρα

Αφήστε το σχόλιό σας

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

*Τα στοιχεία που καταχωρούνται θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά από το myfzen.gr και από κανέναν άλλο οργανισμό ή φυσικό πρόσωπο και έχουν σκοπό την επικοινωνία με τους διαχειριστές του myfzen.gr

Quick tips